Sayfalar

Pazartesi, Mart 29, 2010

20 Aylık

Evet Duru 20 ayını doldurdu 21. ayın içinde yani şu anda tam 20,5 aylık :)

Anne olmadan önce duyduğum "kızım 17 aylık,oğlum 21 aylık v.s."gibi sözler çok saçma gelirdi."1,5 yada 2 deselerya niye ayına varana kadar söylüyolar" derdim.Ama anne olduktan sonra anladımki 1 ay bile çok şey farkediyor,özellikle 2 yaşın altı için.

Durunun son ay kelime haznesi baya genişledi çoğu kelimeyi rahatlıkla söyleyebiliyor,henüz çok nadir cümle kurdu,bunun için biraz daha beklememiz gerekecek gibi.Önümüzdeki 2-3 ay bu konuda çok ümitliyim.Bir an önce bıdır bıdır konuşmasını istiyorum :)

Hasta olduğu zamanlar haricinde genelde uyumlu bi çocuk.Etrafımızda yaşıtı çocuk yok gibi,nadir buluşmalardada paylaşımcı ve sevecen davranıyor.Ev içinde beni pek üzmüyor konuşarak halledebiliyoruz çoğu şeyi.Israrla ağladığı nadir zamanlardada kendi haline bırakıyorum bikaç dk. sonra normale dönüyor.Sanırım iki yaş sendromuna henüz giriş yapmadık,umarım hiçte yapmayız.

Şu dönem kitaplara merak sardı eline geçirdiği herhangi bir kitap,dergi,broşürü getirip oku oku diyor sürekli.Bende resimlerde gördüklerimi anlatıp onun yüzünde oluşan meraklı ifadeyi heyecanla izliyorum.Ama bu gün içinde 20-30 kere olunca sonlara doğru biraz sıkıcı oluyor itiraf ediyorum :)

1 yorum:

Feride dedi ki...

ayy cnm çok tatlı yaa .. saçlarına bitiğim duru nun maaşallah ..