Sayfalar

Çarşamba, Ağustos 11, 2010

Çiş Mevzu

Doğru zaman ne zaman ?

Lazımlıkmı,adaptörmü ? Lazımlıksa klasikmi,müziklimi ( çiş yapınca müzik çalanlar varmış,daha neler görücez :)) Taşınabilirmi ( buda bana hiç mantıklı gelmiyor nedense) ?

Alıştırma kilodumu,normal kilotmu?

Çarşıda pazarda nasıl yapmalı ?

Gecede bağlamamalımı ?


İki yaş civarı çocuğunuz varsa ve mucizevi bi şekilde kendiliğinden öğrenmediyse genelde her annenin zihninde bi yerlerde sorguladığı sorular...

Yahu eskiden nasıl yaparlardı 5-10 çocukla bu işi ? Üstelik onca iş güç arasında , ıslata ıslata kendiliğinden öğreniliyordu sanırım başka bişey gelmiyor aklıma.Hayır anneme soruyorum oda hatırlamıyor "öğrendiniz işte ne bilim" diyor.Yani eskiden anneler için çokta önemli bir mevzu değilmiş bu sanırım.Günümüzde ise bunun üzerine yazılı bi sürü kitap mevcut,yeni nesil annelerde bunları yalayıp yutuyor(bende dahil) ama nedense daha çok geriliyor bu konuda.

Vesselam bizde Duru kızla çiş mevzuna giriştik bikaç gündür bu korkular eşliğinde.
Havaların sıcaklığı ve Duru'dan aldığım sinyaller üzerine çıkardım bezini.
Kakaya aylar öncesinden başlamıştık zaten.Kah yüzünün aldığı ifadeden kah "kaka yapyom"demesinden, nayloncudan 5 tl.ye aldığım koltuk tipi haznesi çıkabilen lazımlığa oturtuyordum ve yapıyodu.
Çoğunlukla benim tembelliğimden  ve bezine yapması işime geldiğinden çok üstünde durmuyordum ara ara yapıyordu yani.Asıl iş Çiş'ti bizim için.
İlk gün saat başı lazımlığa oturtmaya çalıştım.Çalıştım çünkü bazen ısrarla reddediyordu , oturduğundada bazen yapıyor bazen yapmıyordu.Dolayısıyla iki üç kaçak oldu.
Sonraki gün çiş aralıklarını daha iyi bilmemden iki saatte bir oturtmaya başladım yine aynı şekilde bazen "çişim yok"deyip ısrarla reddetti bazende kuzu kuzu yaptı ve bir kaçak oldu.
Bugün artı olarak kendide belirtmeye başladı ve biz koşa koşa banyoya gittik herseferinde.Sonuç hiç kaçak olmadı.
Öğlen uykusundada bağlamadım bu üç gün zarfında , çarşaf altına önlem aldım sadece.İlk gün uyandığını geç farkettiğimden sanırım yapmıştı altına.Son iki gündür kalkar kalmaz gittim yanına ve kuru kalkmış buldum ki öğle uykusu 2-3 saat kadardır.(Bu arada öğle uykumuza kavuştuk yeniden geçici bir dönemmiş,iyiki zorlamaktan vazgeçmemişim :))

Geceleri uyumadan çişini yaptırıp uyuduktan sonra bezliyorum.Gece kaldırmayı şimdilik gözüm kesmiyor :) Ama ilginçtir bi iki kere uyanıp koca bir bardak suyu bitirip tekrar uyumasına rağmen ( uykusunu dağıtmamak için götürmedim lavaboya) sabah kuru kalktı yinede.Sanırım doğru zamanda başladık eğitime.

Bugün akşam avm.ye gittik ve ben yine bezlemedim.Normal kilot ve üzerine kıyafetini giydiriyorum,bu arada alıştırma kilodu kullanmadık hiç bezden çok farklı gelmiyo bana.Yanıma bolca kilot,şort v.s aldım.Islak mendilimiz,peçetemiz zaten çantada mevcut.Kakayı günde bi kere yaptığından ve sabah o işi hallettiğimizden rahattım o konuda,çişide en fazla üstünü değiştiririm temizlerim ıslak mendille diye düşündüm.Çişim geldi diye hiç belirtmedi belki eve kadar tutacaktı bilmiyorum.Ben yinede lavaboya götürdüm ve yaptı neyseki.Bu işide halletmiş olmaktan dolayı mutlu döndük evimize :))

Daha "bitti" diyemiyorum,geri dönüşlerde bekliyorum.Kakasını bile altına yapmasına hazırlıklıyım :) ama sonbahara kadar en azından gündüz işi tamamen bitmiş olur diye ümitediyorum.
Sonrasındada geceye el atıcam :)

Bu konuda girişimde bulunacak anne ve bebeklerede kolaylıklar diliyorum :)

23 yorum:

YeMeK vAkTi dedi ki...

ben çocuğum olmadığı için yardımcı olamıyorum bu konuda:))

Hayırlı ramazanlar dilerim

sanberk dedi ki...

kocaaman afferin durucuma.Zaten sana roracaktım cnaım.Artık tve başlamadınız mı diye.Çünkü duru artık hazırdır diye düşündüm.Biz en arken 1 ay sonra belki hazır olacağız ama biz de şimdiden bezi çıkartık:))))))ama kazalarımız bitmedi:((((((((((

Deniz dedi ki...

takipteyiz:)

annelili dedi ki...

Bir dönüm noktası daha aşılmış olacak tuvalet eğitimi ile. Hadi bakalım kolay gelsin Duru fıstığına...

SERRA dedi ki...

kolaylıklar diliyorum
ben de Betül'de aynı yolu takip ettim gece gündüz aynı anda bırakamadım 6 ay sonrada geceyi bıraktı, sevgiler

Nihal M. dedi ki...

maşşalah duruya... bende soracaktım bu konuyu...
biz dede abla ciddi ciddi başlamış benim haberim yeni oldu... gündüzleri bez bağlamıyormuş... ama malesef akşamları bana söylemiyor bide hep dışarda olunca oturup bezine yapıyor:)) bende eylül gibi izinde halledeceğim...

bahriye-krm dedi ki...

ne güzell...kesinlikle doğru yoldasın canım...mecbur kalmadıkça bir daha hiç takma bezi...gece kuru kalkıyorsa bence geceye de taşıyın bu işi :))
bir kere de bitirmiş olursunuz...

Hande dedi ki...

Faydalanıyorum sizden,malum sıra bize geliyor..
Aferin Duru'ya..

Mutluanne dedi ki...

Afferin duru kızınıza...inşallah geri dönüşüm yaşamazsınız da bitmiş olur sizin için....darısı bizimde başımıza...bizimki heniz ufak olmasına rağmen bazen tuvaletin önünde çiişş çiişşş deyip duruyo ama benim tembellik hat safada olduğu için pek durmadım üstünde, bakalım zaman ne gösterecek bize

hayırlı ramazanlar

inciboncuk dedi ki...

hayırlı olsun ayşegül , çok rahat alışmış duru, darısı demir'in başına

nehirineylemleri dedi ki...

Ne zaman deliksiz uyuycaz biz!! Geceleri 3-4 saatte bi kalkıp tulete oturtuyorum. Tabi o günkü karpuz kavun ve su durumuna göre değişkenlik gösterebiliyor bu durum:)

FATMA dedi ki...

Çok iyi olmuş,sevindim.Darısı bizim başımıza inşallah.
hayırlı ramazanlar

ayşe arslan dedi ki...

sevindim canım,çok güzel...
bizde gündüzleri bez bağlamıyoruz çoğu zaman pişiklerden kurtulmak için ama yiğitin çişi gelince söylemesine rağman tuvalete yapmayı reddediyor,duşakabinin içine girip suyu açıyorum hadi çiş yapalım diyorum,genede problem..ve büyük bir kaza yaşadık dün...
şimdilik vazgeçtik bu işten
sevgiler
durucuma ve sana öpücükler

ZeyNes dedi ki...

Ayşegül,gayet iyi başlamışsınız bence.Sana potette portatif adaptörü ısrarla tavsiye ederim.Hem evde kullanıyoruz hem de dışarı çıktığımızda yanımıza alıyorum,çok pratik bir ürün.Kullanan bütün arkadaşlarım da çok memnun.

uğurböceği dedi ki...

hayırlı ramazanlar,
tamamen bitmiyo.arada yapıyorlar.dışara yapmasınlarda

ela ve ezgi'nin annesi dedi ki...

aferin duruya.bu iş çözülmüş gibi görünüyor:))bence geceleride bağlama canım .gece bezin rahatlığına alışmasın.2 kez kaldırsan yeterli.sadece bi tavsiye:)

ayşegül dedi ki...

aylincim inşallah sende bigün uğraşırsın bu mevzularla :) çok teşekkürler.

fikriyecim o kazalar hemen bitmez sanırım ara ara beklyorum ben yine daha yeni alışıyolar çok normal.bezi çıkardıysan takma gündüzleri bence zaten çoğunlukla bahçedesiniz sanırım ,sorun olmaz kaçırsada.

Deniz,hadi kolay gelsin bakalım bekliyoruz :)

Annelili çok teşekkürler canım.

serra,bende öyle düşünüyorum ,gündüzü tam bi bitirelimde hele.

ayşegül dedi ki...

mayacım sizde baya yol aldınız ozaman,
eylüle kesin öğrenir uras.biz pek biyere çıkmıyoruz şimdilik sırf bu yüzden iyice bi alışsın önce.

bahriyecim geceye henüz cesaretim yok yaa.bide çok sıcak uykusu açıldımı kolay kolay uyuyamazsa diyorum.en azından şu gündüz işini bitirdikten sonra geceyide çok geçirmeyeceğim ama.

Handecim çok teşekkürler,sizde çabucak halledersiniz inşallah.

utkunun annesi inşallah canım.senin minikte başlamış sinyallere desene :)

inciboncuk çok sağol canım,sıra bebek beyde :)

ayşegül dedi ki...

eylemcim ben gece konusunda senin kadar ısrarcı olmazdım sanırım :) kolaylıklar sizede.

mustafayla zeynonun annesi,çok teşekkürler canım.sen tecrübelisin halledersin :)

ayşecim kaza derken ? umarım önemli bişey değildir.önemli olan onların hazır olması kesinlikle zorlamayla olmuyor.bi ay erken iki ay geç hatta olmadı bi dahaki yıl.çok teşekkürler canım benim.

zeynes şimdi baktım netten :)baya kullanışlı bişeye benziyo torbası falanda varmış emici.değerlendirilebilir kesinlikle,çok teşekkürler.

uğurböceği,ona razıyım ben artık :) dışardada çok mühim değil aslında hazırlıklı olduktan sonra.
amin canım hayırlı ramazanlar sanada.

ela ve ezginin annesi inşallah çözülmüştür:)
geceleri çok kalkan bi çocuk değil normalde oyüzden hiç kaldırasım yok, birazda benim tembelliğimden sanırım biraz daha erteleme niyetindeyim :)

Feride dedi ki...

aferin benim kızıma .. akıllı uslu oturaklı kız .. maaşallah duru cum .. annesini yormadan üzmeden 3 günde çözmüş olayı bak sen ..

sana da çok geçmiş olsun ayşegülcüm çok sevindim .. darısı bizimkilerin başına ..

resimli günlük dedi ki...

Yazını okuyunca nasıl bırakmıştı bizimki diye düşündüm.Annenin hatırlamaması gayet normal,çünkü daha üzerinden 3 yıl geçmiş olmasına rağmen ben bile hatırlamıyorum neler yaptığımızı.Ama net olarak hatırladığım bir şey var;2 yaş civarındaki denemelerimizde bir türlü olumlu bir gelişme yaşamayınca vazgeçmiş 3 yaşına yaklaşana kadar tekrar uğraşmamıştım.3 yaş civarındaysa 1 hafta içinde nerdeyse tamamen çözülmüştü mesele.Yani demek istediğim annenin ne zaman bitirmeye karar verdiği değil,çocuğun ne zaman bitirmeye hazır olduğu daha önemli.Ama Duru zaten hazırmış demek ki şu ana kadar herhangi bir kaza yaşamamışsınız.Bir süre daha sabrettiğinde,iyice sıkıştığında dahi altına kaçırmadığını görüp rahat bir nefes alırsın.Zaten ondan sonra da bu konu tarihe karışıp hafızandan bile silinecek kadar önemsiz olacaktır :)
özlem

Ömer Tuna dedi ki...

merhabalar,
kolay gelsin size, bu dönemi kolay atlatacağımı umup çabuk yanılanlardanım imreniyorum böyle hızlı gelişimde bulunan yaşıtlarımıza maşallah diyeyim Duru kıza

NALAN dedi ki...

kocaman aferin duruya ...biz bir ara gayet iyi giderken bu aralar geri sayıp herşeyi başa sardık nasıl sonuçlanacak bilmiyorum...hem kendi bezini çıkarıp atıyor beni bezlemeye diye hemde o akdar sormama ve wc ye götürmeme rağmen ısrarla üzerine yapıyor nasıl olacak bu iş bilmiyorum..