Sayfalar

Cumartesi, Ocak 07, 2012

Uyku Sorunu


Tamam hiç bir zaman uykucu bir çocuk olmadın,iki yaşından itibarende gündüz uykusunu kestin,orda burda hiç yorgunluktan sızmadın nerdeyse  (belki doğduğundan beri iki üç kere),ve yatağa girene kadarda uyku aklına gelmedi genelde,hep bi şekilde ikna edilerek yatağa sokuldun her gece.Amma velakin,uykuya dalma kısmın hep kısa oldu ve gece uykularında hep sorunsuz.Uykuya dalana kadar yanında yatma kısmınada eyvallah,ama nerden çıktı tamda "hah büyüdü artık,gittikçe kolaylaşacak bu uyku fasılları" derken,gece yarıları kalkıp kalkıp yanıma gelmeler,yanımı boş bulursan ben farketmeden kıvrılıp yatmalar,boş bulmazsan beni yatağına çağırmalar,her seferinde terkar uykuya dalana kadar yanında kalmamı istemeler...

Eskiden ayda yılda bir olurdu,suyayınca yada çişin gelince kalkardın,şimdilerde her gece en az iki kere sebepsiz yere yokluyorsun beni.Gece uyandıktan sonra tekrar dalma işini yalnız başına yapamıyorsun sanırım.Dolayısıyla bende yat kalk yat kalp,yatak değiştir derken uyuduğumdan bişey anlamaz oluyorum ve hep kulağım kapıda oluyor geldimi geliyormu diye.


Gündüz konuşuyoruz,anlaşıyoruz,"herkesin kendi yatağı var ve herkes kendi yatağında yatmalı,"tamam söz"diyorsun,ama gece ne oluyorsa yine aynı yine aynı.Mesele "korku" değil aslında,yanında oyuncak falanda değil sadece beni istiyorsun ve her zamanki gibi elimi kucaklayıp uyumak...Seni yatağına bırakıp tekrar yatağıma dönme girişimlerimde de mahsunca ağlamaya başlıyorsun,bende haliyle dayanamayıp tekrar kıvrılıyorum yanına sen uyuyana kadar (bazende uyuyakalıyorum) ve bu kısır döngü böyle gidip duruyor.

"Hamileliğinden etkilenmiş olabilir" diye düşünebilirsiniz,ama onuda pek sanmıyorum çünkü bu durumu onunla oturup konuşmadık henüz,yanında da bahsetmiyoruz,ki buna rağmen genel olarak hep kardeş sayıklıyor,kardeşi olursa onunla neler yapacağını planlayıp duruyor.

Bu bir dönem deyip,her istediğinde yanına gitmelimiyim ? Yoksa buna iyice alışmadan bir şekilde bunu halletmenin yollarına mı bakmalıyım ? Yoksa benmi çok abartıyorum,herşeyi akışınamı bırakmalıyım ?

Birde bugün bana sorduğu soruya nasıl cevap vermeliyim,henüz ben bile net bir tanımlama yapamamışken ?

 "Anne,anne olmak nasıl bir duygu ?" :)


8 yorum:

Defne Kızın Anası dedi ki...

yavrum benim ya nasılda aklına gelmiş böyle bir soru sormak. bu çocukları anlamak gerçekten çok zor.

uyku sorununuzu okuyunca birden bende korktum dahada akıllanınca bizimkide böyle oyunlarla bizi tuzağa düşürür mü acep. ne demeliyim bilemedim. inşallah düzelir bir şekilde.

sevgiler

elif-kayra dedi ki...

dönemseldir inşallah
çocukların neyi nezaman isteyecekleri belli olmuyor işte

gülay dedi ki...

Ayşegül yeni bebek müjdesini kaçırmışım öncelikle bu güzel haberi tebrik edeyim:)Sağlıkla gelsin minik melek.
Bizde de uyku doğduğu günden beri sorun-du.Taa ki okula başlayana kadar öğretmeninin telkinleriyle tek başına uyumayı öğrendi Talya.Ama bunun için kocaman bir 4,5 yıl geçti.Meraklanma en kısa zamanda Duru kızında uykuları düzene girecektir.

sanberk dedi ki...

Canım benim demkki böyle derin sorular soruyor hiç de şşaırmadım zaten Duur sorar böyle sorular.Canım bence hailelliğnden kaynaklanıyordur evetçok bahsetmiyorsunuz ama belki sorun ordadır.Duru az çok anlamış ama siz konuşmayınca tam ne olcağını bilmiyr ve bu onu korkutuyor olabilir kaygalar yaşıyor olabilir.Aslında konuşursanız belki daha iyi olur.Evet kardeş çok istiyor Durucum ama buna rağmen anneyi babayi paylaşmak zor gelir her çokcuk için.Ayrıca soğuk havalarda çocukları evde kapatıyoruz enerjisini bitiremiyorlar ve geceleri sık uyanmalarını sebeb oluyor.Sanberk yazın çok derin uyurken kışları hep çok hafif uyukus oluyor.Her kış geceleri yanaır yanıma gelir ilk bahrın güneli günleri başlamasıyla gece uyanmalrı bitiyor bizde.Belki siz de de sebe bu dur.
Sabır canım bu da geçicidir eminim.Seni her çağrdığında yanına gitmek en doğrusu bence.Böyle sana karşı güveni güçlenir ve rahatlar.Bi iki hafta sonra düzene gircektir.

Mutluanne dedi ki...

oyy yerim ben bu güzelliği yaa görmeyeli ne kadar büyümüş prenses.
Bende benzer ashneler yaşıyorum hergün.Elini yüzümde hissetmeden uyumuyor :) Bence fazla dert etmemelisin zamana bırak.Ben öyle yapıyorum.Koynuma kıvrılıp yatması benim için dünyanın herşeyine değer.
Sorduğu sorunun cevabı ne anlatılabilir ne de tarfi mümkündür bana göre..
Kardeşi içinde tebrik ediyorum sizi
Bu yaşta bu zekaya hayranım ben
Sevgiyle

Deniz dedi ki...

vaay soruya bak :)

Nihal M. dedi ki...

içinden geldiği gibi cevap vermelisin buraya yazdığn postlardaki gibi tatlım duru anlayacaktır ben ama bu soruya hayran kaldım ...
ayşegülcüm benim nazarım değmiştir sen o kadar ballandırdn ki uyku olayınızı :)))geçecektir tatlım.

ayşegül dedi ki...

defne kızın anası,inşallah diyorum bende :)

elifcim dönemseldir değilmi,buna inanmak istiyorum :)

gülay çok teşekkür ederim :)

fikriyecim,duru aslında hislerini hep söyleyerek ifade eden bi çocuk.kardeş konusunu hep kendi açıyor,ve hiç olumsuz bişey söylemedi şimdiye kadar.belki hala yanılıyorumdur bilemiyorum ama,bu durumla pek ilgili değil gibi geliyo bana.şu enerjisini bitirememe kısmına katılıyorum,azda olsa çıkıyoruz ama yetmiyor sanırım,mübarek enerji fışkırıyor :)

mutlu anne,çok teşekkür ederim :)şu aşamada zamana bırakmak en iyisi olacak gibi.

deniz,hepimiz ara ara böyle bakıp kalıyoruz değilmi :)

mayacım,öylemi diyosun,o zaman uyku uyumuyor,yemek yemiyor bu çocuk :P
yok yok sizin nazarınız değmez biliyorum ;)