Sayfalar

Perşembe, Haziran 24, 2010

Kısa Bir Mola

Çok özledim bloğumu,blogları okumayı,yorum yazmayı,yeni postlar yazmayı.Biyere gittiğimiz yok evdeyizde babaanne,dede,halalar ve bol kuzenlerle geçen bi haftanın sonunda yeni fırsat bulupta girebiliyorum.Bu bikaç günlük mola sadece,bi ses vereyim dedim.Bir hafta kadar yine dolu olacak ev,ondan sonra eskisi gibi Duru'yla başbaşa kalacağız.Daha önce bide internet gittiğinde bu kadar uzak kalmıştım blogdan.

Benim açımdan yorucu olduğu kadar güzelde geçti,sessizliğe alışmışım ama böyle sohbet ortamlarınıda özlemişim curcunaya rağmen (belki çok uzun sürmeyeceğini bilmek böyle hissettiriyor :)).

Kalabalık en çok Duruya yaradı tabi.Hep bol koşturmalı,bol oyunlu,bol boyamalı,bol konuşmalı geçti günleri.Zaten pek bana yapışık değildi,hiç beni gözü görmez oldu bu sefer.Çocuk için çocuklu ortam bambaşka kesinlikle.Bir yetişkin ne kadar ilgilenirse ilgilensin aynı hazzı yaşatamıyor.Bir başka oluyor çocukla çocuk.Duru'da genelde yalnız olduğu için çok mutlu oldu kalabalıkta yavrum.Gitsinler hemen ikinciyi yapıcam ( yok yok o kadarda değil :))

Duru neler yapıyor ? Bikere konuşması baya ilerledi son post yazımdan sonra.Üç dört kelimelik cümlelerde kurar oldu artık."bi konuşsun devamı gelir"demişlerdi gerçekten öyle oldu.Bir ay öncesine kadar her kelimeyi söylemesine rağmen cümle kurmuyordu,şimdi "Anne yişil çiçek yapcam" diyebiliyor :) O konuştukça benim içimin yağları eriyor.

Kitaplarını pek piyasaya çıkarmadım bu zamanlarda çünkü yırtılma ihtimalleri çok yüksekti.Bi önceki ayın meraklı minik sayısı ortadaydı bitek,akıbeti hala belli değil onunda. Kitap yerine boya kalemleri ve defterle bol zaman geçirdi ki iki defter bitirdi bikaç günde."Anne boş sayfa yok"diyerek en ufak bi çiziğin olduğu sayfalarıda kabul etmemesi bu süreci hızlandırdı tabi :) Bu arada sağ-sol el karışık kullanıyor,ben yönlendiriyorum bazen sağ eline alsın diye ama doğrumu yapıyorum bilmiyorum.

İlk kez kasede dondurma yedi kuzenleriyle,tabi benim tarafımdan iyice ezilip yumuşatıldıktan sonra,zira bi top dondurmayı ağzına koyma potansiyeli var. Yemek düzenide biraz şaştı kalabalıkta.Çocuklar odada boyama yaparken mutfakta yemek yemek istemedi haliyle.Neyse yalnız kaldıktan sonra eski düzenine döner sanırım.

Kalabalık gitsin tuvalet işinede ciddi ciddi el atıcam.Bu yaz ikimizede şans vericem,olmadı bi dahaki yaza kalır artık napalım.Nayloncudan eski tip bi lazımlık aldım,küçük tuvalet diye tanıttım ona.Bikaç kere kakasınıda yaptı çok mutlu oldum :)) bezinede yapınca kaka yaptım diyor, henüz çiş yok.Şimdilerde ara ara oturtuyorum.Oturmak hoşuna gidiyo ama pek bişey yaptığı yok.Yalnız kalınca bezini hepten çıkarmayı denicem halıyı kilimi kaldırıp :)


Dünya tatlısı sarı paşamız Ali Yiğit'le safari parkta eğlenirken bir kare.Ahh çocuk olmak vardı şimdi,zincire binmemek için zor tuttum kendimi ( çünkü binenlerin hepsi çocuktu :) biraz garip kaçardı herhalde )


Vesselam bütün curcunaya rağmen bloğumu ve arkadaşlarımı çok özledim.O hırgür arasında bile bikaç dakikalığına girip bakıyordum kim ne yazmış ne etmiş diye yorum yazamasamda :) Bir süre daha yokum,ondan sonra kaldığımız yerden devam.Hepinizi çok çok öpüyorum.

20 yorum:

ŞEKER dedi ki...

oh.. o ne güzel dondurma yiyiş böyle :)

Defne Kızın Anası dedi ki...

canım benim çok şirin.

bizim evimizde haftaya kalabalık olucak. 2 hafta yoğunluk beni bekliyor.yorucu olsada güzel.

sevgiler

SERRA dedi ki...

ne güzel geçmiş dolu dolu..
bezsiz günler geliyor demek yavaş yavaş , kolay gelsin.

Nihal M. dedi ki...

ya bende dönünce bakındım kimsecikler yok ferideyle tatile çıktınız sandım:)))bizde özledik çok sizleri...
Duruyla urasın çok benzer gelişimleri yemek dışında ve cinsiyete bağlı gelişimler dışında ben çok benzetiyorum. Duru bişeyler yapıyor olunca bizde aynılarında oluyoruz doğum tarihlerinin daha yakın olmasından sanırım bu durum . mesela su içip bardağı illa kendi masaya koymak istemesi önceki yazdıklarından yada yukarda yazdığın tek çizikli sayfaya bile yazmak isteememesi. anne temiz sayfa aç demesi gibi:)))
çocuklu haller hep aynı. Yarın şevval gelecek eskiden curcuna olacak derdim şimdi dört gözle bekliyorum. Eskiden yüzüne bakmadığım çok sıkıcı bulduğum bir iki merhabalık arkadaşları elbet benzer yaş grubunda olanları eve davet ediyorum yada dışarı çıkma planları yapıyorum:)))
arayı çok uzatmayın...
bolca sevgiler...

anne kaleminden dedi ki...

maşallah duruya çok tatlı dondurma yiyişi :))) kalabalıklar yorucu da olsa çok şey katıyor çocuklara...

ABİDE dedi ki...

O ne tatlı dondurma yemek öyle dondurma sevmeyeni bile özendirecek :) Kalabalık güzel olmuş çoçuklar birbirlerinden çok şeyler öğreniyorlar.

ayşe arslan dedi ki...

maaşallah fıstığa,artık cümle kuruyor demek ayşegülcüm,harika,,bende istiyorum gayret yiğit:))
bizim kalabalığımızda yeni gitti,temizliğimizide yapıyoruz gün gün,yalnızlık günlerimiz başlıyor,bol oyunlu günler,

Emine dedi ki...

Özledik ayşegülcüğüm ya.Yaz olunca kimse yerinde duramıyor,yoğun oluyor.Bizde hafta sonu gidiyoruz:)Durucuğuma maşallah ,her zamanki gibi çok tatlı perenses.Bizimkide dondurma yerine külah istiyor.Nasıl çocuk anlamadım:)

sanberk dedi ki...

işte annesi daha düne kadar cumle kuramıyor diyordun.Ne diyorduk sana Duru birden konuşmaya başlayacak seni şaşırtacak:)Öyle de oldu:)oh içindeki yağlar erisin bakalım:)))))))) annesi benim de baya fazla kilolarım var yakında Sanberk Duru gibi konuşamayacağına göre biraz Duruyu alsam benim de yağlarım erisin :)))))))))
İkiniz çook öptüm

Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...

Selamlar canım, ben namı diğer "hobicell"

Bundan sonra;

http://hobibox.blogspot.com/

Adlı blogumdan sizlere seslenicem. Googleın bitmek bilmez sorunları yüzünden, siteme ulaşılamıyordu. Bu yüzden çareyi taşınmakta buldum. 5 aylık sitemde,340 izleyiciyi üzülerek ardımda bıraktım,Umarım yeni evimde beni yanlız bırakmaz, yorum ve ziyaretlerinizi esirgemezsiniz. Şimdiden teşekkür ediyor, kocaman sevgilerimi bırakıyorum.

hobibox (Afet Ergü)

Allah mesut etsin kardeşinizi, inşallah bir ömür mutlu olur.

ayşegül dedi ki...

şekercim buyur gel beraber olsun :)

defnenin annesi,çok teşekkürler sanada kolay gelsin.yorucu ama bi değişiklik oluyor hem biz hem kızlar için iyi oluyor.

serracım sağol canım,ahh nerde dur daha yeni başlicaz inşallah bu yaza biter.

nihalcim demek urasta temiz sayfa aç diyo ha :))yerim ben onu.gelişimleri paralel gidiyor demekki.biz daha cami yapamıyoruz gerçi :)) ama şekilleri renkleri biliyor ve yuvarlak çizip içine iki göz yapabiliyoruz :)

anne kaleminden,çok teşekkürler,kesinlikle katılıyorum.

ayşegül dedi ki...

abidecim sağol canım,duru tatlıyı çok sevdiği için tatlı hiç bişeyi reddetmiyor allahtan.
evet kalabalık güzel ama çok uzun süre olmadığı sürece :))

ayşecim,yiğitte başlar bikaç aya,birden başlayıveriyolar zaten.
ohh sizde yalnızlığın tadını çıkarın.
yanaklarından öpüyorum tostosumu.

Eminecim sağol canım benim,bende sizler çok özledim gerçekten arada kaçamak yapıp bakıyordum yinede :) Sizede iyi yolculuklar güle güle gidin gelin,orda fırsat bulursan bi ses verirsin :)
Gülce sultanıda çok çok öpüyorum külah isteyen dillerinden :)

haha fikriyecim alemsin.biz seni yağlarınla seviyoruz çok güzelsin bu halinle.ama illa eriticem diyosan bikaç ay daha bekle sanberk eritir hepsini hemde iki dilde :)

hobifox hoşgeldin canım,takip ederiz tabide,bi ömür boyu mutlu olacak kardeşim nerden çıktı orasını anlayamadım :)

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Duru prensese bayıldım Allah acılarını göstermesin çok öpüyorum sevgiler...

Feride dedi ki...

nihal Allah iyiliğini versin cnm yaa .. yorumuna pek güldüm ..

ayşegülcüm maaşallah 4-5 kelimeyi yan yana getirebilmesi çok güzel cnm yaa .. merve nadiren uzun cümle kuruyor şimdilik ..

misafirlerin ve kalabalığın da ayrı bir tadı oluyor tadını çıkart cnm yaa .. duru da eminim çok eğleniyordur .. öpüyoruz sizi ..

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Tatlı yorgunluklar bunlar :)
Kalabalık ortamda çocuklar daha bir başka oluyorlar, bence Duru'ya iyi gelmiştir evin kalabalık olması :)
Öpüyoruz,sevgiler..

ayşegül dedi ki...

mine hoşgeldin,çok teşekkür ederim aminn canım.

feridecim 5 kelimelik kurmadı sanırım ama 4 kelimeye kadar net cümleler kuruyor artık, baya baya konuşuyor yani.
misafirler bugün gitti ve büyük bi boşluk oluştu evde ama duru eski düzenine hemen döndü,afallamadı allahtan.

eminecim çok iyi oldu kesinlikle,böyle bi kalabalığa ihtiyacımız vardı şu dönem oldu ve bitti şimdi yalnızlığın tadını çıkarma zamanı :)

mine dedi ki...

kalabalık aile bir çocuk için olabilecek en güzel şey sanırım, geleceğe mutlu anılar biriktirsin gelecekte hep mutlu anıları olsun
sevgiler...

Merve dedi ki...

Duru çok güzel bir kız olacak çok beğeniyorum ben :) duru solak mı cnm benim kızım da 22 aylık ve solak ama sağ el ile kaşığı veya kalemi tutmuyor, tutsa da verimli olmuyor :) ben üzerine gitmiyorum bu durumun...içinden geliyor sonuçta..dikkat ediyorum ilk adımını bile sol ayağı ile atıyor.. sağa yönlendirmek mi gerekiyor, böyle bir bilgi okudun mu yoksa kendin mi sağa yönlendirme gereği duydun cnm? yanlış birşeyler yapmyorumdur umarım, o açıdan soruyorum...duruyu kocaman öperiz kızımla birlikte :)

ayşegül dedi ki...

mine çok teşekkürler canım,amin.

merve hoşgeldin :) çok teşekkür ederim canım inş.bahtıda güzel olur.bu arada bloğunu göremiyorum ben nasıl görebilirim ?

canım şimdi sağ elle tutmaya başladı kalemi çoğunlukla,yemek yerken nadir sol kullanıyor ben yönlendiriyorum sağ eliyle yesin diye o zamanlardada.solak olmasınında bi sakıncası yok tabi babasıda solak zaten,ama yemek yerken özellikle sağ eliyle yemesini tercih ederim.
Anladığım kadarıyla senin kızçen solak olucak,zorlama bence kendiler belirliyolar zaten herşeyi.Bizde sizi öpüyoruz çok.

Unknown dedi ki...

ben böyle bir tatlılık görmedim..Maşallah maşallah.Allah nazarlardan korusun Duru'yu..İnşallah ömrüde kendisi gibi güzel olur,o gözlerindeki ışık hiçbir zaman kaybolmaz..