Sayfalar

Pazar, Ekim 10, 2010

En Sevdiklerim


Peluş oyuncaklarım,onlar en sevdiklerim...altı,beş,sekiz,bi sürü var...En büyük zevkim hepsini oturma odasına yada annemlerin yatağına taşıyıp babamla evcilik oynamak.Bazen onlara hamurdan mamalar yapıyoruz babamla,bazende  minik kağıtlardan yapıp yediriyoruz,uyutuyoruz,bazende hasta oluyolar doktora götürüyoruz,çok eğlenceli hepsi :) Annem güzel oynayamıyor hemen sıkılıyor,babam çok yaratıcı ama bi sürü şey yapıyoruz onunla,hergün işten gelmesini iple çekiyorum.Annem evi dağıttık diye kızıyo bize,her taraftan oyuncak çıkıyomuş.Ee ne güzel işte :) 


Emektar tencerelerim...onlarda vazgeçilmezlerim.Bir yaşımdan beri oynuyorum onlarla,içlerine su doldurup aktarıyorum,yemek pişiriyorum.Şimdilerde annem su vermiyor döküyomuşum ve üstümü ıslatıyomuşum,onun yerine bi avuç fasulye yada makarna veriyor,onlarda koltukların sehpanın altına kaçıp duruyor,yakında bunlardanda olucaz gibi.

Pazzlelarım ...Annemin en sevdikleri,oturularak yapılıyorya ondan sanırım.Bende seviyorum,bazılarını kendim yapıyorum,çok parçalılarda ise annem azıcık yardım ediyor.Şekiller oluşunca çok mutlu oluyorum,sonra döküp döküp tekrar yapıyoruz.

Kahvaltı setim...Nasıl kahvaltıysa içinde limon,armut hatta kerevize benzeyen bişey bile var.Kesmesi çok zevkli ama, kendi bıçağıyla çıkırt çıkırt kesiyorum,yapıştırıyorum bazende peluş oyuncaklarıma yediriyorum.

Ksilofonum...Bi çubuk anneme bi çucuk bana birlikte çalıyoruz,annem yavaş vur diyor ama o zamanda zevki olmuyorki.
Parça bütün oyuncağım...Baya küçükken aldı annem, beni dahi sanıyor herhalde,şimdilerde yapabiliyorum ancak,altıgen varmış burdan öğrendim daha neler görücez bakalım.


Sevgili füsun mim haline getirmişti bu post.u,bende yazmak istedim ve yazmak isteyen herkesi mimliyorum.

11 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Ah yerim ben onunn oyuncaklarini,yeni resimler ve fotolarda harika!

Oyuncaklariniz cok egitici,ne güzel,birak suylada rahatca oyanasin ! dicem ama nasilsa Duru okuyamiyor bunu,bizimkileri görse sana kizardi! Sanirim suyla oyanamak cocugu rahatlatiyor,su varsa baska bir seye ihtiyac duymuyorlar gibi...

Ilayda günlerdir havuza gitmek istiyor,hatta cok sevdigi kekten bile vazgecti bugün! Onu yüzmeye götüremedigim icin cok üzüldüm ama mecbur anneanne gelene kadar beklemek zorunda!

Öptüm Duru'yu yanaklarindan...

Nihal M. dedi ki...

ben de çok yazmak isterim enlerim diye ama o kadar eni varki uras beyin çek çek bitmez foto ...
o peluşları dağıtsa ne olcak ki ayşegül bir snyede toplayabilirim ben :))) ama bizim irili ufaklı arabalar heryerden çıkan puzzle parçaları vs vs toplamak çok zaman alıyor :))
eee tabi ben bu postta en çok babayla oynamayı sevdim ve imrendim...
öpüyorum

Hande dedi ki...

Çok güzelmiş hepsi de,aslında şu tencere setini bugün gördüm,erken mi olur almak diye düşündüm.. Duru 1 yaşından beri oynuyorsa ben de alabilirim Beril'e 15 aylık oldu neredeyse..Ne dersin ?

ayşegül dedi ki...

serpilcim,bütün yaz suyun içindeydi,ama şimdi havalar serinledi baya,bazen çoraplarını üstünü ıslatıyor hemen farkedemiyorum hasta olur diye korkuyorum.su kesinlikle rahatlatıyor bayılıyor bütün çocuklar suya.
ilaydacımda anneannesi gelince kavuşur havuzuna artık :) bende çok çok öptüm canım.

mayacım sende yaz mutlaka,en en'lerini yazarsın artık.bizim enler bu kadar başka şeylerde var ama bunlar öncelikli.

handecim kızlar genelde çok seviyor böyle tencere tava çayseti v.s. duru emeklerken bile dolaptan tavaları çıkartır oynardı.bu tencere takımı hiç önemini kaybetmedi hep gözünün önünde istediğinde alır oynar.Berilde çok sever bence.

elif-kayra dedi ki...

bırak annesi dağılsın ortalık, ver suyuda doldur kovaya kenarına büyük bir tepsi :) tecrübe konuşuyor, bu çocukardaki suyla oynama merakı nedir bukadar , bizdede aynı durum :)

füsfüs dedi ki...

çok güzel olmuş:) kimse yazmadı diyordum ben de. şu kesmeli kahvaltı setinden bir alamadım, o kadar seviyor kesmeyi defne. artık alayım bari:)

ayşegül dedi ki...

elifcim ama ama çok ıslanmazmı :) bide duru bi alıştımmı sürekli ister yok yok ben hiç yeni icat çıkarmayayım :)

füsuncum güzel oldu dimi :)
o oyuncak çok fonksiyonlu baya zaman geçiyor onunla.ama int.sitesinden ziyade sokak arası oyuncakçılara bak yarı yarıya fiyatı :)

Ballı Cimcime dedi ki...

Ayşegülcüm kızımın o yaşlarına gidiverdim yine, o da çok severdi tencere tava pasta servis takımlarını.. Hele peluşlarına bayılırdı. Zeka geliştirici renkli oyuncaklar da çocuk gelişimine çok faydalı, Durucuğum güzelce oynasın, şirin şirin resimler çekilsin. Sevgiler

ayşegül dedi ki...

ballıcım çok teşekkürler canım.
kız çocukları hep düşkün oluyor sanırım mutfak gereçlerine genlerinden olsa gerek :)

Başak dedi ki...

ya konuyla çok alakasız olacak ama bu kızın lülüşlerine bayılıyorum beeen:)

ayşegül dedi ki...

teşekkürler başağım :) inşallah bozulmaz lülüşlerimiz.