Sayfalar

Cuma, Mayıs 07, 2010

Neyse Neyse




Yaramazlık yapıldığında,birşeyler kırılıp döküldüğünde,işlerin yolunda olmadığı anlaşıldığında,yüzünde önemsemez bir ifadeyle anneye bakılıp,baş hafif yukarı aşağı sallanıp "neyse neyse" denmesi moda oldu son zamanlarda.İşi çözmüş ufaklık,o kadar sevimli söylüyorki "e neyse bari" demekten başka bir yol kalmıyor insana.

Daha bir çok ikilem kullanmaya başladı yerli yersiz,bazen çok komik oluyor.

Günün herhangi bir vakti "annecimm" diye boynuma sarılıp bikaç saniye sonra geri çekiliyo ve fazla muhabbet tez ayrılık getirir misali  "yeter yeter" diyebiliyor  örneğin.

Yada mutfaktan aşırdığı tencere tavalara su doldurup sonra o suları bi güzel halıya boca ettikten sonra "ee ne yaptın kızım "lafımın peşine yine aynı önemsemez ifadeyle "olsun olsun" gelebiliyor.

Geçen karşıdan dönüşte anneannesinin "kızım bende geleyimmi sizinle" sözüne biraz düşünüp,eliyle işarette ederek "otur otur" demesi varki gülmekten kırıldığımız anlardan sadece biridir.

Büyüdükçe,dillendikçe daha bi ballı kaymak oluyor.



Bazende modacı ruhu nüksediyor,çekmeceleri karıştırıp bulduğu geçen seneden kalan şimdi giydiğinde totosu görünen elbisesini hırkasının üzerine giydirtip ,kafasınada 2010 ilkbahar-yaz şapkasını geçirtip koltuğunda böyle sırıtabiliyor.




5 yorum:

Deniz dedi ki...

gerçekten her geçen gün daha ballı oluyorlar

Neyseeee... Opuyorum kuzuyu
(Bu arada demek sen de ben gibi neyseyi çok kullanıyorsun demek ki;-)
biziim papağanlar bizim çok kullandığımız lafları çok kullanıyorlar

alev ertürk dedi ki...

Miniklerimiz büyüdükçe onlara olan hayranlığımız ve sevgimiz de katlanarak büyüyor değil mi :))) Yiğit doğunca ben de sanki yeniden doğdum o yürürken yeniden öğrendim yürümeyi konuşurken konuşmayı :)) Allah'ım isteyen herkese nasip etsin bu yüce duyguyu...

ayşegül dedi ki...

denizcim evet o söyledikten sonra dikkat ettimde baya kullanıyormuşum :)

alevcim aminn canım.
"Anne olmak" çok farklı gerçekten.onlara birşeyler öğretmeye çalışırken aslında biz ne çok şey öğreniyoruz değilmi?

ayşe arslan dedi ki...

allah mutluluğunuzu daim etsin ayşegülcüğüm,,,minik durucumuda çok çok öpüyorum,maaşallah ona,,,çok güldürdü beni,,

Feride dedi ki...

ewet cnm haklısın .. neyseee ...