Sayfalar

Cumartesi, Nisan 17, 2010

Boncuklu Meret


Ne zamandır arayıp bulamadığım,bulduğumdaysa çok pahalı bulup almadığım boncuklu ipe geçirme oyuncağınının çakmasını yapmak bugüne kısmetmiş.Eşimin dedesinden yadigar iri boncuklu tesbihten araklanan 8-10 ahşap boncuk (boncukları daha sonra yerine koyma sözüyle eşimi ikna edebildim :)) ve bozuk bir şarjdan kesilmiş kablo,bu iş için biçilmiş kaftan oldu.Gördüğünüz renkli boncuklarda Duru'nun bi kaleminden çıkartılma.Oyuncağın orjinalinde delikler biraz daha geniş ama olsun işlev aynı.
Duru kah geçirdi kah geçiremeyip sinirlendi.Boncuğu delikten geçirmede sorun yok pür dikkat geçiriyor ama delikten geçtikten sonraki ucunu kaçırıyor bazen ve boncuk düşüveriyor haliyle.Ama deliklerinde dar olduğunu düşünürsek ilk gün için hiçte fena değildi.

4 yorum:

ayşe arslan dedi ki...

:))) çok güzel fikir şarj aleti canım,,durucuğum oynasın sosis parmaklarıyla:))

Feride dedi ki...

çok güzel olmuş boncuk geçirme oyuncağınız .. cnm boncuğu geçirdikten sonra ucunu tutup ipte ilerletmek çok uzun zaman aldı merve nin .. daha yeni yeni yapabildi diyebilirim .. yani delikten geçiriyolar ama sonrasını yapamıyodu çoğunlukla.. ama zamanla öğreniyolar .. hadi kolay gelsin duruşa..

ayşegül dedi ki...

ayşecim sağol bebeğemm,aynen sosis parmaklarıyla geçiriyo tostosum :)

feride sizin boncuklu oyuncağınız varmıydı ?benim niye haberim yok :)) evet canım bikaç yapmaya alıştı duruda,bide delikler baya dar orjinaline göre sadece kablo geçecek kadar yani o yüzden biraz daha zor oldu sanırım.

sanberk dedi ki...

duru için ne değim,maşallah ona annesini fazla uğraştırmıyor gördüğü şeyleri hemencik öğreniyor.